Birinci STK Savaşları


BİRİNCİ STK SAVAŞLARI

13 Eylül 2012 günü İstanbul’da Eresin Otel’de yapılan ve basına “BÜYÜK BULUŞMA” olarak servis edilen toplantı tam bir Karadeniz Fıkrası’na dönüşme yolunda hızla ilerliyor!

İlk düğmeyi yanlış iliklediğinizde, peşinden gelen tüm düğmelerin de yanlış yerde duracağını aslında bu toplantı ele vermişti!

Bunu nereden anlıyoruz?

Basına servis edilen toplantı sonucunda alınan karar : “Toplantı, en kısa zamanda Kas-Der ve Kaskon üyelerinden oluşan bir komisyon kurulmasının, sonrasında çalışma takviminin oluşturulmasının karara bağlanmasıyla son buldu.” ifadeleriyle dağın fare doğurduğunu müjdelemişti aslında!

4 Ekim 2012 tarihinde KASKON Yönetim Kurulu Ve Başkanlar Kurulu Üyeleri imzasıyla mahalli basınımıza yansıyan açıklama…

Ardından KASDER Başkanı Latif Çilingiroğlu imzasıyla bu açıklamaya verilen cevap…

Ve yine ardından KASKON’dan KASDER Başkanı’nın cevabına verilen cevap!

(Eminim ki biz bu satırları kaleme alırken cevaba cevabın cevabı için de top ayağında olan KASDER bir metin hazırlığı yapıyordur. Ve muhtemeldir ki yazımız yayınlandığında en az bir basın açıklaması daha gelmiş olacak!)

kas - komedi


KAS – KOMEDİ

13 Eylül 2012 günü İstanbul’da bir toplantı yapıldı…
Mahalli basınımıza “BÜYÜK BULUŞMA” olarak servis edilen bu YEMEKLİ BULUŞMA “milat” olarak görüldü!
1985 yılından beri İstanbul’da varlığını sürdüren Kastamonulular Dayanışma Derneği’ nin (KAS – DER) çiçeği burnunda başkanı Latif Çilingiroğlu; “Kastamonu dernekçiliği büyük bir gemidir, önemli olan bu geminin kaptanının kim olduğu değil, yöneldiği rotadır” sözleriyle takdirleri üzerinde toplarken;
Çiçeği burnundan düşeli iki yıl olmamış KAS-KON’un Genel Başkanı Selami Çelebioğlu: Yıllardır birçok kişinin diline pelesenk olan “Kastamonu Sivil Toplum Kuruluşlarının en büyük sorunu kurumsallaşmadır.” sözüyle başlayıp “Eminim ki birlikte çalışmanın yolunu buluruz.” temennisiyle devam ettirerek bir ümit ışığının kıvılcımını yaktı…