Aşısızlar

 

AŞISIZLAR

 

İki yıldır Covid 19 adı verilen bir virüsün oyuncağı oldu dünya!

Evlerimize hapis olduk aylar boyunca. Birbirimizle gidiş gelişlerimizi kestik, kesmek zorunda kaldık. Hatırlayın; sağlıkçı anneler babalar çocuklarıyla kapı eşiğinde ve metrelerce uzaklıktan hasret gidermek zorunda kaldı. Yoğun bakım üniteleri Aylan bebeği taklit edercesine yatan Covid mağdurları ile doldu taştı. Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşlılar, kimsesizler, parası olmayan fakirler ölüme terk edildi. Eğitim öğretim sekteye uğradı.

Aylar boyunca Covid 19 virüsüne “DUR” diyecek “AŞI” haberini bekledi tüm dünya, hasret ve özlemle…

Aşı bulundu…

Üretildi…

Kullanılmaya başlandı…

Medeni (!) Avrupa’nın kitlesel ve ülkesel maske hırsızlığını aşıda da gerçekleştirmesi şaşırtmadı!

Afrika’da milyonlarca insan bir tek doz aşıya hasret iken Amerika’da insanların ardından hayvanlara da aşı uygulanması çılgınlığına da, Avrupa’nın medeni (!) ülkelerinin nüfuslarının kat be kat fazlası aşıları Afrika’ya göndermek yerine depolarında saklamalarına da şaşırmadık maske aymazlığının ardından.

Ve Türkiye…

Aşı üreticisi olmayan ülkeler arasında en fazla aşıya sahip olma başarısını göstermesinin yanında tüm dünyada en fazla ve en hızlı aşılamayı gerçekleştiren ilk 7 ülke arasına girdiği günlerde bile “AŞI” üzerinden bombardımana tutuldu.

Nihayetinde iki ay öncesinde hem Biontech hem de Sinovac aşılarını milyonlarca doz temin etti. Geçtiğimiz ayın bir haftasında üst üste dört – beş gün en fazla aşı yapan ülke oldu.

Sonrasında…

Pusuda bekleyen “istemezük” tayfası çıktı meydana!

“Aşıya karşı” imişler!

Halen randevusu gelip geçmiş 23 milyon kişi var aşısını olmayan!

Devletin kurumları bu aşı karşıtlarını iknaya çalışıyor!

Tüm dünyayı saran uluslararası bir salgın dönemindeyiz. Bu salgındaki en büyük ve tek silahımız AŞI. Ve aşıya karşı olanları ikna meselesi.

Aşı olmak bir tercih değil, zorunluluktur bence!

Aşı olmayan vatandaşı korumak, kollamak için iki yıldır yaşadığımız kısıtlamaların ve yasakların aşısızlara uygulanması gerekir mi?

Salgının tek silahı aşı iken, bu silahı reddedeni salgından korumanın tek çaresi aşısızı Covid 19 virüsünden mümkün olduğunca uzak tutmak değil mi?

İsteyen aşı olmasın, kabul. Ama aşı olmamanın gereğini de kabul etsin!

Beş binli rakamların altına inen vaka sayıları iki hafta içinde üçe katlandı. Salgının dizginlenmesi için en büyük ve tek silahımız olan aşıyı elinin tersiyle iten 23 milyon kişinin bu artışta sorumluluğu var mı?

Her ortamda, her fırsatta devlet büyükleri ve yetkililerin “maske – mesafe – temizlik” uyarısına uymayanların bu artışta katkısı var mı?

Kısıtlama olduğunda vaveylayı koparan, kısıtlama kaldırıldığında ise tüm tedbirleri bir kenara atanların bu artışta yeri var mı?

Ve son soru:

Çin’de ortaya çıkan bir virüs yüzünden ben Türkiye’de eve hapsoldum;

Maskemi taktım ama maske takmayanlar yüzünden eve hapsoldum;

Mesafemi korudum ama mesafe kuralına uymayanlar yüzünden eve hapsoldum;

Vakti zamanı gelince aşılarımı geciktirmeden oldum ama aşı olmayanlar yüzünden eve hapsolursam;

Bu durum aşısını olanlara haksızlık olur mu?

Cevap EVET ise; şu saatten sonra kısıtlamaların tek muhatabının aşı karşıtları ve aşısını yaptırmayanlar olması gerekir!

Son söz: AŞI BİR TERCİH DEĞİL COVİD SALGININA KARŞI ZORUNLULUKTUR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler. Yönetici incelemesinin ardından yayına alınacaktır.