Engel Nerede?


ENGEL NEREDE?!

Adı: Özgür Bostancı…
46 yaşında…
10 yıl öncesine kadar yürüyebilen, işine gidebilen, konuşabilen bir insandı…
Aileden gelen ırsi bir kas erimesi hastalığının doğumundan itibaren günden güne ilerlediğinin farkında değildi…
Bu sinsi hastalık 10 yıl önce kendisini tekerlekli sandalyeye mahkum etti.
Kas erimesi hastalığının vücudundaki bütün fonksiyonları yavaş yavaş elinden aldığı yıllar boyunca hiç isyan etmedi! Ağlamadı!
Tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunda, konuşma yeteneğini kaybettiğinde gözlerinden akmayan yaş Cumartesi günü aktı…
İsyan bayrağına sarılmayan yüreği Cumartesi günü göndere çekti bayrağı!
3. ligde mücadele eden Kastamonuspor’un Sandıklıspor ile oynayacağı maçı izlemek ve takımına destek vermek gayesiyle oğlu Kerem eşliğinde stada gelen Özgür, TFF Gözlemcisi tarafından “bugün maç sert geçecek” gerekçesi eşliğinde geri çevrildi!
Bütün isyanını en çok değer verdiği KSK şapkasında toplayarak başındaki KSK şapkasını görevliye doğru fırlatarak döndü ve Sakatlar Derneği’nin yolunu tuttu…
Yol boyunca gözünden akan yaşların kaldırımda bıraktığı iz, aslında toplumsal bir yaranın derin iziydi…
Olukbaşı mevkiinden eski Belediye hizmet binasına uzanan mesafede, akülü  sandalyede yapılan yolculuğu tahayyül edin…
Bu yolculuk esnasında bir an olsun dinmeyen gözyaşları ıslatsın yüreğinizi…
Ve Özgür’e hayatın biçtiği rolü sahnede oynadığınızı düşünün…
Ancak o zaman Özgür’ü bir nebze olsun anlayabilirsiniz!
Sakatlar Derneği Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu’nun telefonuyla ara vermiştim TSD Forum Kastamonu dergisinin mizanpajına…
Sesi titriyor, kelimeleri cümle haline getirmekte zorlanıyordu…
“Derneğe gelebilir misin?” dedi…
25 dakika sonra dernekteydim…
Özgür’ün, oğlu Kerem’in ve Serhat başkanın gözleri kıpkırmızıydı…
Özgür, statta meydana gelen olayın ardından tek sığınağı Sakatlar Derneği’nin yolunu tutmuş, derdini başkana anlatmıştı!
Bir işgüzar görevli, her hafta girdiği stat ile arasına perde olmuş; “bu haftaki maçın sert geçeceği, kendisine top çarpabileceği” duyarlılığıyla (!) Özgür’ün en doğal hakkı olan KSK’ ya destek vermek ve maçı izlemek hürriyetine pranga vurmuştu!
Başkan;
“İçime sindiremiyorum” dedi.
“Her hafta engelliler maça gidebilirken bu hafta böyle bir tavır neden?” diye sordu…
“Özgür kardeşimiz yüreği KSK sevdasıyla çarpan bir taraftar. Başındaki KSK şapkası en çok değer verdiği eşyası. Kendisine yapılan muamele karşısında en çok değer verdiği şeyi fırlatıyor görevliye. Tepkisini ancak böyle gösterebiliyor, isyanını bu hareketle anlatabiliyor! KSK Başkanı’na sesleniyorum: Bu taraftarınıza sahip çıkın, memleketinin takımına yüreğini veren engelli taraftarlarınıza sahip çıkın. Bu üzücü hadisenin KSK takımından ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünden kaynaklanmadığını biliyoruz. Ancak böylesine bir muamele karşısında KSK’ nın taraftarına sahip çıkmasını bekliyoruz!” mesajını iletmemi istedi.
KSK yönetiminin Özgür’e ve diğer tüm engellilere kucak açacağına, stadımızın her vatandaşımıza açık olduğuna, engellilerin de takımlarına destek vermelerinin en doğal hakları olduğuna inandıklarını biliyorum.
Engelli kardeşlerimizin önüne en büyük engeli koyan zihinlerdeki “sakat” anlayışının bir tezahürü olan Özgür’e yapılan muamele tüm engelli kardeşlerimizin yüreklerini sızlattı!
KSK başkanı gönüllerini alacaktır, almalıdır!

NOT: Engelli vatandaşımız Özgür Bostancı, maçın sert geçeceği gerekçesiyle “bu maça engelli alamıyoruz” dendiğini belirtirken; GHSİM yetkilileri dün yaptıkları yazılı açıklamada “Engelli vatandaşımızın daha önce müsabakaları izlediği protokol tribünü önündeki yerinde müsabakayı izleyemeyeceği ile ilgili karar TFF Gözlemcisi tarafından engelli vatandaşımızın müsabakayı izleyeceği noktanın oyun alanına yakınlığı gerekçesiyle şiddetli top çarpmalarının meydana gelebileceği ihtimaline karşılık değiştirilmek istenmiş, fakat bu teklif engelli vatandaşımız tarafından kabul görmemiştir.” ifadelerine yer verdi.
Olay her ne şekilde cereyan ettiyse, sonuçta bir engelli vatandaşımızın gözünden akan yaş önemli… Haklı – haksız meselesine takılıp kalınmadan, yüreği incinen Özgür’ün gönlünün alınması gerekli diye düşünüyorum.
Ve KSK Başkanı’ndan ricam, Özgür’e bir KSK forması ile yapacağınız ziyaret kendisini de engelli kardeşlerimizi de Sakatlar Derneği’ni de mutlu edecektir…  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler. Yönetici incelemesinin ardından yayına alınacaktır.